Navigate this page:
Chapter 2: Computers: The equipments Behind ComputingTRUE/FALSE1. An object code need to be analyzed into resource code in order for a computer to have the ability to read and also execute.

You are watching: A _____ allows data to be stored in multiple places to improve a system’s reliability.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.1: define a computer system, and describe that components.

Topic: defining a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 24

Feedback: A resource code should be analyzed into thing code—consisting of 0s and also 1s, which can be taken by a computer.2. The hardware contents of a computer system covers programs created in computer system languages.

Answer: False

Chapter finding out Outcome: 2.1: specify a computer system, and also describe its components.

Topic: specifying a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 24

Feedback: the is the software components of a computer system that consist the programs written in computer languages.

3. Both the arithmetic logic unit (ALU) and also the regulate unit are part of the an easy Input/Output System.

Answer: False

Chapter finding out Outcome: 2.1: specify a computer system system, and also describe the components.

Topic: defining a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 25

Feedback: The arithmetic reasonable unit (ALU) and also the regulate unit are component of the central processing unit (CPU). A straightforward Input/Output device is located on the motherboard.

4. A bus deserve to be inner or external.

Answer: True

Chapter discovering Outcome: 2.1: define a computer system system, and describe that components.

Topic: specifying a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 25

Feedback: A bus is a link between devices linked to the computer. It have the right to be parallel or serial, interior (local) or external.

5. A computer system with a 32-bit processor deserve to perform calculations with larger numbers and also be an ext efficient with smaller numbers 보다 a 64-bit system.

Answer: False

Chapter discovering Outcome: 2.1: specify a computer system, and describe that is components.

Topic: specifying a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 25

Feedback: A computer system with a 64-bit processor have the right to perform calculations with larger numbers and also be much more efficient with smaller sized numbers; it additionally has better overall performance than a 32-bit system.

6. A serial port is a interaction interface with which info is transferred one little bit at a time.

Answer: True

Chapter learning Outcome: 2.1: define a computer system system, and also describe that components.

Topic: specifying a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 26

Feedback: A serial port is a communication interface with which information is transferred one little at a time. The is situated on the motherboard the a computer.

7. Very-large-scale integration (VLSI) circuits were introduced in the fifth-generation computers.

Answer: False

Chapter finding out Outcome: 2.2: talk about the background of computer hardware and software.

Topic: The background of computer system Hardware and Software

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 26

Feedback: Very-large-scale integration circuits were introduced in the fourth-generation computers, which continued several fads that further improved speed and ease that use.

8. ENIAC is an example of a first-generation computer.

Answer: True

Chapter discovering Outcome: 2.2: comment on the background of computer hardware and also software.

Topic: The history of computer system Hardware and also Software

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 26

Feedback: ENIAC is a first-generation computer system that used vacuum tube technology.

9. A byte is a solitary value that 0 or 1.

Answer: False

Chapter finding out Outcome: 2.3: describe the determinants distinguishing the computer power of computers.

Topic: The strength of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: 1 bit is a solitary value that 0 or 1, whereas 1 byte is formed by 8 bits.

10. A petabyte is 230 bytes.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.3: describe the factors distinguishing the computer power the computers.

Topic: The power of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: A petabyte is 250 bytes, conversely, a gigabyte is 230 bytes.

11. Prolonged ASCII data code enables representation the 1024 characters.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.3: define the components distinguishing the computing power that computers.

Topic: The strength of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: extended ASCII code is one 8-bit password that also permits representation the 256 characters.

12. The split keyboard has been emerged for far better ergonomics.

Answer: True

Chapter learning Outcome: 2.5: discuss the types of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 29

Feedback: Several modifications have been made to enhance the ease of using keyboards. Part keyboards, such as the separation keyboard, have been developed for better ergonomics.

13. Irradiate pen is an calculation device.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.5: discuss the species of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 29

Feedback: A light pen is one input device particularly advantageous for engineers and also graphic designers who need to make changes to technical drawings.

14. Trackballs are right for notebook computers since they occupy less room than a mouse.

Answer: True

Chapter learning Outcome: 2.5: comment on the varieties of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 29

Feedback: Trackballs accounting less space than a mouse, so they are ideal for notebook computers.15. A disadvantage of trackball is that placing is occasionally less an accurate than with a mouse.

Answer: True

Chapter discovering Outcome: 2.5: discuss the species of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 29

Feedback: Trackballs occupy less space than a mouse, so they are right for notebook computers.

However, positioning with a trackball is periodically less an exact than v a mouse.

16. Inkjet printers produce characters by projecting electrically charged droplets of octopus onto paper that create an image.

Answer: True

Chapter finding out Outcome: 2.5: discuss the varieties of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 30

Feedback: Inkjet printers produce personalities by projecting onto document electrically charged droplets of ink that develop an image. Inkjet printers are perfect for home users who have restricted text and photo print needs.

17. Data deserve to be check out from and written come random accessibility memory (RAM).

Answer: True

Chapter finding out Outcome: 2.5: comment on the varieties of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 31

Feedback: Volatile memory is referred to as random access memory (RAM), back you could think the it together “read-write memory.” In various other words, data can be review from and written to RAM.

18. The materials of programmable read-only storage (PROM) have the right to be erased and reprogrammed.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.5: comment on the species of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 31

Feedback: The contents of programmable read-only storage (PROM) can not be erased, whereas erasable programmable read-only memory, i beg your pardon is comparable to PROM, can be erased and reprogrammed.

19. A magnetic disk is a type of secondary memory device.

Answer: True

Chapter learning Outcome: 2.5: talk about the species of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 31

Feedback: A magnetic decaying is a second storage device. That is do of Mylar or metal and also is provided for random-access processing.

20. A magnetic tape shop data randomly.

Answer: False

Chapter finding out Outcome: 2.5: talk about the varieties of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 31

Feedback: Magnetic tape, made of a plastic material, resembles a cassette tape and stores data sequentially.21. An advantage of a write once, read numerous (WORM) disc is that it have the right to be conveniently duplicated.

Answer: False

Chapter finding out Outcome: 2.5: discuss the varieties of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 32

Feedback: A major drawback is the a WORM disc cannot be duplicated. It is used greatly to store info that should be kept permanently yet not altered.22. Flash storage is provided in memory cards for storing and transferring data in between computers and also other devices.

Answer: True

Chapter learning Outcome: 2.5: comment on the types of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 32

Feedback: Flash memory is nonvolatile storage that have the right to be electronically erased and reprogrammed. The is used mainly in memory cards and also USB speed drives for storing and transferring data in between computers and other devices.

23. A redundant selection of elevation disks (RAID) system is a arsenal of disk drives offered for error tolerance and improved performance.

Answer: True

Chapter finding out Outcome: 2.5: talk about the species of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 32

Feedback: A redundant array of independent disks (RAID) system is a arsenal of disc drives supplied for fault tolerance and improved performance, and also is frequently found in big network systems.

24. A storage area network (SAN) is basically a network-connected computer devoted to giving file-based data storage solutions to other network devices.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.5: comment on the varieties of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 33

Feedback: A warehouse area network (SAN) is a specialized high-speed network consist of of both hardware and software supplied to connect and also manage mutual storage devices, such as disk arrays, tape libraries, and also optical warehouse devices.

25. Network-attached warehouse (NAS) boosts management costs and also is fault prone.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.5: discuss the types of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 33

Feedback: NAS is well-known for internet servers and e-mail servers since it lowers monitoring costs and also helps do these servers more fault tolerant.

26. A network-attached storage (NAS) system offers just storage; a warehouse area network (SAN) provides both storage and record services.

Answer: False

Chapter discovering Outcome: 2.5: talk about the species of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 33

Feedback: A SAN offers only storage; a NAS device offers both warehouse and paper services.27. In a network-attached warehouse (NAS), together the variety of users increase, the power increases.

Answer: False

Chapter discovering Outcome: 2.5: comment on the types of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 33

Feedback: The biggest problem with NAS is that, together the number of users increases, its power deteriorates.28. A server is a set of programs for controlling and also managing computer system hardware and also software.

Answer: False

Chapter finding out Outcome: 2.6: explain how computer systems are classified.

Topic: class of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 35

Feedback: A server is a computer and also all the software program for regulating network resources and also offering services to a network.29. A an individual computer can perform a variety of jobs by utilizing application software, which can be commercial software application or software arisen in house.

Answer: True

Chapter discovering Outcome: 2.7: define the two major types the software.

Topic: What is Software?

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 36

Feedback: A an individual computer can perform a range of jobs by using application software, which can be commercial software or software arisen in house.

30. Sometimes, fourth-generation languages (4GLs) are called procedural languages.

Answer: False

Chapter learning Outcome: 2.8: list the generations of computer languages.

Topic: computer Languages

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 39

Feedback: periodically 4GLs are referred to as nonprocedural languages, which means you perform not need to follow rigorous command syntax to usage them.

MULTIPLE CHOICE
1. A(n) _____ is a step-by-step direction for performing a certain task, i m sorry is composed in a language the computer can understand. a.
array c. cache
b. server d. program

Answer: D

Chapter learning Outcome: 2.1: specify a computer system system, and also describe that components.

Topic: specifying a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 24

Feedback: A regime is a step-by-step direction because that performing a details task, composed in a language the computer can understand.2. A _____ is a peripheral device for recording, storing, and also retrieving information.
a. disk journey c. regulate unit
b. motherboard d. multiprocessor

Answer: A

Chapter finding out Outcome: 2.1: specify a computer system system, and also describe that components.

Topic: defining a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 25

Feedback: A disk journey is a peripheral an equipment for recording, storing, and retrieving information.3. A(n) _____ is one interface between a computer and also a printer that permits the computer system to deliver multiple bits of info to the printer simultaneously.
a. parallel port c. growth slot
b. serial port d. regulate unit

Answer: A

Chapter learning Outcome: 2.1: specify a computer system, and describe the components.

Topic: specifying a Computer

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 26

Feedback: A parallel harbor is an interface between a computer and also a press that permits the computer to deliver multiple bits of information to the printer simultaneously.4. Beginning in the 1940s, first-generation computer systems used _____.
a. transistors c. integrated circuits
b. vacuum pipe technology d. laser technology

Answer: B

Chapter learning Outcome: 2.2: discuss the background of computer hardware and also software.

Topic: The background of computer Hardware and also Software

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 26

Feedback: beginning in the 1940s, first-generation computer systems used vacuum pipe technology. They were bulky and unreliable, generated extreme heat, and were daunting to program.5. Transistors were the significant technology used during the _____ generation the computers.
a. first c. third
b. second d. fourth

Answer: B

Chapter finding out Outcome: 2.2: talk about the background of computer hardware and software.

Topic: The history of computer Hardware and Software

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 26

Feedback: Second-generation computers used transistors and also were faster, much more reliable, and also easier to program and also maintain. 6. Remote data entry and telecommunications to be introduced during the _____ generation that computers.
a. second c. fourth
b. third d. fifth

Answer: B

Chapter discovering Outcome: 2.2: talk about the background of computer hardware and software.

Topic: The background of computer Hardware and Software

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 26

Feedback: remote data entry and telecommunications to be introduced throughout the 3rd generation. Third-generation computers operated on integrated circuits, which allowed computers come be also smaller, faster, an ext reliable, and more sophisticated.7. One of the disadvantages of silicon is that:
a. it can not be offered for mass production of silicon devices. c. the is really soft and fragile.
b. it can not emit light. d. the is very expensive.

Answer: B

Chapter discovering Outcome: 2.2: discuss the history of computer system hardware and also software.

Topic: The background of computer system Hardware and also Software

BUSPROG: Technology

Bloom’s: understand

Difficulty Level: Moderate

Page: 26

Feedback: due to the fact that silicon cannot emit light and has rate limitations, computer designers have focused on modern technology using gallium arsenide, in which electron move nearly five times much faster than in silicon.8. An benefit of silicon end gallium arsenide is that:
a. it is less vulnerable than gallium arsenide. c. the withstands higher temperatures 보다 gallium arsenide.
b. that survives much greater doses of radiation than gallium arsenide. d. the emits light, vice versa, gallium arsenide go not.

Answer: A

Chapter discovering Outcome: 2.2: talk about the history of computer system hardware and also software.

Topic: The history of computer Hardware and also Software

BUSPROG: Technology

Bloom’s: understand

Difficulty Level: Moderate

Page: 26

Feedback: Gallium arsenide is softer and more fragile than silicon.9. _____ is 1/1,000,000,000,000 that a second.
a. Millisecond c. Nanosecond
b. Microsecond d. Picosecond

Answer: D

Chapter discovering Outcome: 2.3: describe the components distinguishing the computing power of computers.

Topic: The strength of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: Picosecond is 1/1,000,000,000,000 the a second.

10. In the paper definition of the strength of computers, _____ method saving data in computer memory.

a. speed c. retrieval
b. accuracy d. storage

Answer: D

Chapter finding out Outcome: 2.3: explain the components distinguishing the computing power that computers.

Topic: The strength of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: computers draw their strength from three factors that far exceed human capacities: speed, accuracy, and storage and also retrieval capabilities. Storage way saving data in computer system memory, and also retrieval method accessing data indigenous memory.

11. Words “memory” consists of 48 bits, i m sorry is equivalent to _____ bytes.

a. 6 c. 64
b. 24 d. 384

Answer: A

Chapter discovering Outcome: 2.3: explain the factors distinguishing the computing power the computers.

Topic: The power of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Apply

Difficulty Level: Challenging

Page: 28

Feedback: words “memory” has actually 48 bits. Eight bits constitute 1 byte, so 48 bits space the very same as 6 bytes.12. A _____ is the size of a character.
a. nibble c. byte
b. bit d. word

Answer: C

Chapter learning Outcome: 2.3: define the factors distinguishing the computer power of computers.

Topic: The power of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: A byte is the dimension of a character. For example, words “computer” is composed of 8 personalities or 8 bytes (64 bits).13. Computers and communication systems use _____ to represent and transfer information between computers and network systems.
a. intranets c. data codes
b. irradiate pens d. prototypes
Answer: C

Chapter discovering Outcome: 2.3: describe the components distinguishing the computer power the computers.

Topic: The power of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: Computers and communication solution use data codes to represent and also transfer data in between computers and network systems. The most common data password for text files, pc applications, and also the net is American standard Code for information Interchange (ASCII).

14. In a(n) _____ file, every alphabetic, numeric, or special character is stood for with a 7-bit binary number.
a. EBCDIC c. ASCII
b. Unicode d. extended ASCII

Answer: C

Chapter discovering Outcome: 2.3: describe the components distinguishing the computing power the computers.

Topic: The strength of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: In an ASCII file, every alphabetic, numeric, or distinct character is stood for with a 7-bit binary number (a wire of 0s or 1s). Up to 128 (27) personalities can it is in defined.

15. Extended ASCII data code permits representation that _____ characters.

a. 1042 c. 256
b. 265 d. 1024

Answer: C

Chapter finding out Outcome: 2.3: describe the determinants distinguishing the computer power that computers.

Topic: The power of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: extended ASCII is an 8-bit code that also allows representation the 256 characters.

16. ASCII defines up come _____ characters.

a. 8 c. 258
b. 128 d. 1024

Answer: B

Chapter learning Outcome: 2.3: explain the components distinguishing the computer power the computers.

Topic: The power of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 28

Feedback: In an ASCII file, each alphabetic, numeric, or special character is stood for with a 7-bit binary number (a wire of 0s or 1s). Up to 128 (27) personalities can be defined.17. A _____ is a pointing maker that move the cursor top top the screen, enabling fast, an accurate cursor positioning.
a. motherboard c. mouse
b. keyboard d. kernel

Answer: C

Chapter learning Outcome: 2.5: comment on the types of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 29

Feedback: mouse is a pointing device that moves the cursor ~ above the screen, enabling fast, an exact cursor positioning. V programs that usage graphical interfaces, such together Microsoft windows or Mac OS, the mouse has come to be the input machine of choice.

18. I m sorry of the complying with is an entry device?

a. Touch screen c. Liquid decision display
b. Cathode beam tube d. Inkjet printer

Answer: A

Chapter discovering Outcome: 2.5: comment on the varieties of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 29

Feedback: Touch display screen is a combination of input devices, normally working v menus.19. _____ is the most typical output an equipment for soft copy.
a. Liquid decision display c. Laser printer
b. Inkjet printer d. Touch screen

Answer: A

Chapter discovering Outcome: 2.5: talk about the varieties of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 30

Feedback: The most typical output tools for soft copy space cathode beam tube (CRT), plasma display, and also liquid crystal display (LCD).20. _____, i m sorry is nonvolatile, holds data when the computer is turn off or throughout the course of a program’s operation, and also it is additionally used to store big volumes the data for long periods.
a. Random access memory c. secondary memory
b. Read-only memory d. Programmable read-only memory

Answer: C

Chapter learning Outcome: 2.5: comment on the varieties of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 31

Feedback: second memory gadgets are nonvolatile and used for storing huge volumes that data for long periods. They can also hold data once the computer is off or throughout the course of a program’s operation.

21. The Clipboard’s materials are frequently stored top top ____.

a. read-only memory (ROM) c. magnetic disks
b. random access memory (RAM) d. magnetic tapes

Answer: B

Chapter discovering Outcome: 2.5: discuss the types of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 31

Difficulty: Some examples of the kind of info stored in RAM incorporate open files, the Clipboard’s contents, running programs, and so forth.

22. Read-only storage (ROM) is different from random access memory (RAM) in that:

a. it is volatile memory. c. that is nonvolatile memory.
b. it is a secondary memory. d. it is a read-write memory.

Answer: C

Chapter learning Outcome: 2.5: talk about the species of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: understand

Difficulty Level: Moderate

Page: 31

Feedback: Nonvolatile memory is dubbed read-only storage (ROM); data cannot be created to ROM.

23. I m sorry of the adhering to is true around magnetic tapes?

a. the is do of metal. c. It resembles a compact disc.
b. It stores data sequentially. d. the is a main memory device.

Answer: B

Chapter finding out Outcome: 2.5: discuss the types of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: understand

Difficulty Level: Moderate

Page: 31

Feedback: Magnetic tape, make of a plastic material, each other a cassette tape and stores data sequentially.

24. A create once, read countless (WORM) key is a common form of _____.

a. magnetic storage c. random accessibility memory (RAM)
b. optical storage d. read-only memory (ROM)

Answer: B

Chapter learning Outcome: 2.5: discuss the types of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 32

Feedback: 3 common species of optical storage are CD-ROMs, WORM discs, and also DVDs. A compose once, read numerous (WORM) bowl is additionally a irreversible device.

25. CD-ROMs and also DVDs are examples of _____.

a. magnetic tapes c. optical discs
b. magnetic disks d. key memory devices

Answer: C

Chapter discovering Outcome: 2.5: comment on the types of input, output, and also memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 32

Feedback: 3 common types of optical storage room CD-ROMs, WORM discs, and DVDs.

26. A _____ permits data to be stored in multiple locations to improve a system’s reliability.

a. remote accessibility server
b. read-only memory
c. random access memory
d. redundant selection of independent disks

Answer: D

Chapter learning Outcome: 2.5: comment on the varieties of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and also Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 32

Feedback: A redundant selection of elevation disks (RAID) system is a collection of disk drives used for error tolerance and improved performance, and also is typically found in huge network systems. Data deserve to be save in multiple areas to improve the system’s reliability.

27. _____ storage, i m sorry is provided for online storage and backup, involves multiple virtual servers that are usually hosted by 3rd parties.

a. Kernel c. Cache
b. Buffer d. Cloud

Answer: D

Chapter finding out Outcome: 2.5: comment on the types of input, output, and memory devices.

Topic: Input, Output, and Memory Devices

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 32–33

Feedback: Cloud warehouse has end up being a renowned option for many organizations and also individuals in recent years. Supplied for virtual storage and backup, it involves multiple virtual servers that are usually organized by third parties.28. _____ allow off-site customers to attach to network resources, such together network file storage, printers, and databases.
a. Remote access servers c. applications servers
b. web servers d. decaying servers

Answer: A

Chapter finding out Outcome: 2.6: define how computers are classified.

Topic: classes of Computers

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 35

Feedback: Remote accessibility servers (RAS) enable off-site customers to attach to network resources, such together network paper storage, printers, and databases.29. Which of the following best defines an operation system?
a. the is a set of programs because that controlling and managing computer hardware and also software. c. it is a collection of disc drives provided for error tolerance, generally in huge network systems.
b. the is a computer and also all the software application for regulating network resources and also offering services to a network. d. that is the key circuit plank containing connectors because that attaching added boards.

Answer: A

Chapter discovering Outcome: 2.7: describe the two major types the software.

Topic: What Is Software?

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 35

Feedback: an operating device (OS) is a collection of programs for controlling and managing computer system hardware and also software.30. The manage programs managing computer hardware and also software do the _____ function to control and prioritize jobs performed by the CPU.
a. application management c. data management
b. resource allocation d. project management

Answer: D

Chapter finding out Outcome: 2.7: define the two major types of software.

Topic: What Is Software?

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 35

Feedback: The control programs managing computer system hardware and software carry out the job management role to control and also prioritize tasks performed by the CPU.31. The supervisor program in an operating mechanism (OS) is referred to as the ____.
a. kernel c. applet
b. metadata d. cache

Answer: A

Chapter discovering Outcome: 2.7: explain the two major types the software.

Topic: What Is Software?

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 36

Feedback: The supervisor program, additionally known as the kernel, is responsible for controlling all other programs in the OS, such together compilers, interpreters, assemblers, and utilities because that performing distinct tasks.

32. UNIX is a form of _____.

a. warehouse area network c. remote accessibility server
b. applications software d. operating system

Answer: D

Chapter discovering Outcome: 2.7: explain the two major types the software.

Topic: What Is Software?

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 36

Feedback: UNIX is a mainframe operation system.

33. _____ computer system languages are device independent and are called high-level languages.

a. First-generation c. Third-generation
b. Second-generation d. Fourth-generation

Answer: C

Chapter discovering Outcome: 2.8: perform the generations of computer system languages.

Topic: computer system Languages

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 38

Feedback: Third-generation computer languages are maker independent and also are dubbed high-level languages. 3 of the most widely used languages room C++, Java, and VB.NET.34. Java and C++ are _____ languages.
a. assembly c. machine
b. high-level d. second-generation computer

Answer: B

Chapter discovering Outcome: 2.8: list the generations of computer languages.

Topic: computer system Languages

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 38

Feedback: 3 of the most widely offered high-level languages space C++, Java, and VB.NET.35. I beg your pardon of the following computer system languages is the most basic to use?
a. Assembly language c. Fourth-generation language
b. First-generation language d. an equipment language
Answer: C

Chapter discovering Outcome: 2.8: list the generations of computer languages.

See more: For A Hungry Person The Consumption Of Food Serves To, Hunger And Eating

Topic: computer system Languages

BUSPROG: Technology

Bloom’s: Remember

Difficulty Level: Easy

Page: 38

Feedback: Fourth-generation language (4GLs) space the easiest computer languages come use. The commands are powerful and easy to learn, even for human being with little computer training.